ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olivia Steer oferă pe pagina ei de Facebook dialogul unei filmări virale asemănătoare celei a de-acum celebrei reporterițe Digi 24 care ne-a demonstrat că se pricepe la culcat-târâș printre bicicliști candizi cât și la cum trebuie să prindă infanteria (!) israeliană rachetele palestiniene. Dacă e reală sau doar o glumă filmarea de mai sus cuplată cu dialogul tradus mai jos nici nu mai contează. Protagonista CNN e o profesoară perfectă pentru orice reporteriță Digi.
 
E ceva adevărat, aici? Eu aud următoarele: 

"Regizor, din studio, dînd indicații prin căști reporterilor de pe teren: Jerry, poți vedea că zona e complet părăsită. Scoate-i (pe ceilalți) de pe drum! Aliniază-i pe jos, chiar lingă drum! Ok! Mai aproape de drum, Jerry, mișcă-te, (să?) para că sîntem în mijlocul unei păduri.  Ok, Jerry, spune-i cameramanului să o țină pe Clarisa in (cadru) sigur (fix). Ăsta nu e The Blair Witch Project (aluzie la imaginile tremurate din filmul cu același nume, ce pretindea a fi făcut în baza înregistrărilor găsite în camerele aruncate, de trei tineri cineaști dispăruți, după ce au realizat interviuri cu localnicii din Burkitville, despre legendara vrăjitoare Blair). Asta e! Perfect! Vino frumos mai aproape! Apropie camera frumos! Ok! Uita-te în jur, Jerry, doar uită-te în jur, ca și cum ai fi în pericol. Încearcă să pari bine speriat! Așa, trage-ți răsuflarea! Arată-te speriat, cu toate bomele alea care explodează și tot restul! 
Clarisa: Băieți?!
Regizor: Ok! E frumos! That’ s the money shot! (expresie  intraductibilă, din industria pornografică, folosită cînd actorul ajunge la final). Frumos! Și focus pe Clarisa! 
Clarisa: Vedeți situația noastră, băieți?
Regizor: O, da! Jerry, tu auzi împușcăturile, că (se presupune) ca sînt doar la șase mile depărtare (mai puțin de 10 kilometri). 
Jerry, ridicîndu-se si aplecîndu-se către Clarisa: Tu auzi împușcăturile? 
Clarisa, către Jerry: Stai jos! 
Regizorul, către inginerul de sunet, pe ton ridicat și agasat: Poți să crești volumul exploziilor ălora, te rog?
Clarisa (brusc speriată de volumul mărit al exploziilor, auzite in casti): Fuck! 
Regizor: (ininteligibi)
Clarisa: Băieți, vorbiți cu mine! Fuck! (speriata din nou, de alta explozie, auzita în căști)
Regizor: Clarisa, vrei să te oprești din înjurat? O joci prea mult! Mă auzi? 
Clarisa: Da! 
Regizor: Bun! Vom intra, în direct, în aproximativ 15 secunde. Ok? 
Clarisa: Voi ați înregistrat toate astea (pînă acum)? 
Regizor: Înregistram, dar nu sîntem în direct, încă! 
Clarisa: Ok! 
Regizor: Nu putem arăta (înregistrările), pentru că lumea nu va crede că sînteți în vreun pericol. 
Clarisa: Ok! "

VIDEO, MAI SUS