ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aprecierea unei importante publicații elvețiene, în afară de Franța, România, și Polonia s-ar implica printre primii în războiul din Ucraina, relatează Știripesurse.

Un important cotidian elvețian a atras atenția asupra pericolului de escaladare a războiului. În cotidianul Neue Zürcher Zeitung autorul materialului a schițat diferite scenarii pentru eventualitatea unei extinderi a conflictului actual și asupra celorlalte țări europene. Această situație s-ar putea crea în cazul în care președintele francez Emmanuel Macron va trimite soldați în Ucraina, notează Rador Radio România.

Prima posibilitate constă în desfășurarea unui contingent în partea nordică a Kievului, situația în care unitățile AFU s-ar muta pe frontul estic și cel sudic.
 
O a doua variantă posibilă ar putea fi ca forțele Parisului să apară în Zaporijie ca rezervă și să încerce împiedicarea pătrunderii forțelor ruse.

Potrivit cotidianului elvețian, la misiune ar mai lua parte Polonia și România, iar Republica Moldova ar putea fi folosită drept bază.

Europenii care nu sunt de acord cu acest plan se tem că Vladimir Putin își va respecta promisiunea și va declanșa cel de-al treilea război mondial. Mai ales că președintele rus a atenționat Occidentul în repetate rânduri că în cazul în care va trimite soldați în Ucraina, acest gest ar însemna același lucru.