ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis va pleca de luni pentru nouă zile în Africa, unde va vizita patru țări, cu un avion Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg, transmite România TV.

Chiar dacă e mic, avionul cu care va călători domnul președinte în perioada 14-23 noiembrie 2023 în Africa este vioi și foarte bine dotat, are inclusiv duș, potrivit BoardingPass.

Guvernul va da 6,7 milioane de lei Administrației Prezidențiale pentru transport înainte de turneul în Africa, unde președintele Klaus Iohannis vizitează patru țări cu profil turistic, potrivit sursei primare citate.

Cu toate acestea avionul de lux cu care românii plimbă președintele prin Africa este dotat cu un duș penibil, de toată rușinea pentru această sumă. FOTO MAI JOS ȘI ÎN DESCHIDERE

Călătoria va începe luni, 13 noiembrie 2023, de la aeroportul din Sibiu, cu aeronava de lux pe post de taxi, ca să nu se obosească prea mult soția președintelui până la București. Ăn acest moment este neclar dacă avionul privat va efectua și o oprire la Otopeni, ca să-l ridice pe Iohannis sau dacă acesta se află deja la Sibiu, în odihna binemeritată de week-end.

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble. Nu este foarte clar cine vor fi pasagerii care vor împărții dușul cu Klaus Iohannis.

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

Conform Administrației prezidențiale, Iohannis se va afla în Africa în perioada 14-23 noiembrie, unde va face o serie de vizite: vizite de stat în Kenya, Tanzania și Cabo Verde și vizită oficială în Senegal.

Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud; vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale. Și Tanzania și Kenya sunt renumite pentru parcurile lor tip rezervație naturală de viață sălbatică, în care se vânează și elefanți uneori.

De remarcat că România nu are reprezentanță diplomatică în două din cele patru țări ce vor fi vizitate de Iohannis: Cabo Verde și Tanzania. Cabo Verde (Insulele Capului Verde) este una dintre cele mai mici țări africane, cu o populație de circa jumătate de miliona de locuitori, și este formată dintr-un grup de zece insule din Oceanul Atlantic, mai amintește România Tv.

FOTO: