ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia nu are nevoie de ajutor occidental pentru a investiga atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, a declarat marți ministrul rus de externe Serghei Lavrov, denunțând că Occidentul acționează pe baza "dublului standard", relatează EFE, conform AGERPRES, citat Știripesurse.

"Sunt sigur că ne putem descurca și singuri cu această anchetă", a declarat Lavrov în timpul unei conferințe de presă comune cu omologul său namibian, Peya Mushelenga.

În cazul acceptării ajutorului din partea țărilor occidentale, acestea ar acționa "clar în baza dublului standard" pentru "a-și promova" versiunea care le convine lor asupra atentatului, a declarat ministrul rus de externe.

Versiunea Occidentului este că Ucraina nu a avut "nimic de-a face" cu atacul terorist, care s-a soldat cu cel puțin 139 de morți și peste 180 de răniți, a afirmat el.

În total, forțele de securitate ruse au reținut 11 persoane suspectate ca având legătură cu atacul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, dintre care patru ar fi participat personal la atentat.

Iar naziștii, după cum se știe, nu au avut niciodată scrupule în a folosi cele mai murdare și inumane mijloace pentru a-și atinge scopurile", a declarat el în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului și ai forțelor de securitate, care a fost transmisă în direct la televiziune.

La prima vedere, Putin refuză să accepte ipoteza avansată de serviciile de informații occidentale potrivit căreia atacul ar fi fost comis de Statul Islamic din provincia Khorasan (ISPK).

"Știm prin intermediul cui a fost comisă această crimă împotriva Rusiei și a poporului său. Ne interesează cine a comandat-o", a spus el.

Alți înalți oficiali ruși au invocat marți la rândul lor presupusa implicare a Kievului și a țărilor occidentale în tragedie, deși au recunoscut că anchetatorii nu au stabilit încă toți responsabilii pentru această crimă.

Putin a cerut marți Parchetului o "pedeapsă justă" pentru teroriștii care au comis atentatul, în conformitate cu legislația în vigoare în Federația Rusă.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, atacul din orașul Krasnogorsk, situat la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de centrul Moscovei, s-a soldat cu cel puțin 139 de morți și 182 de răniți.