ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul și muzicianul Florenel Ionoaia a încetat din viață la vârsta de 67 de ani. s-a anunțat în presă la începutul acestei săptămâni fără a se oferi însă și cauza morții. A fost prim oboist șef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” București și profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București. Și Jean Crăciun, unul dintre cei mai importanți antrenori de handbal din țara noastră s-a stins din viață în cursul zilei de joi, tot la vârsta de 67 de ani, dar de infarct.

Florenel Ionoaia. după absolvirea cursurilor universitare a obținut două Premii A.T.M, Premiul I la Concursul „Gh. Dima”- Cluj Napoca, iar în anul 2004 a fost distins cu Medalia „Meritul Cultural”.

În cei peste 40 de ani de activitate artistică s-a afirmat în concerte și recitaluri-solo, a realizat înregistrări pentru Electrecord și V.D.E.Gallo – Elveția.

A fost prim oboist șef-partidă în cadrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „G.Enescu” București, alături de care a susținut mii de concerte pe mari scene din țară și din întreaga lume.

În plan pedagogic contribuie continuu la afirmarea școlii românești de oboi, a fost profesor doctor la Universitățile de Muzică din București și Iași, permanent invitat în jurii sau la masterclassuri, autorul cărților „Muzica și desăvârșirea ființei umane” și „Stiluri muzicale în repertoriul pentru oboi”, a scris Universitatea Națională de Muzică București.

Cu câteva zile înainte de deces acesta se afla într-o stare gravă, în comă, la ATI, Spitalul Clinic de Urgentță Floreasca. Într-un apel transmis pe Facebook de apropiați se afirma:

„O infecție face ravagii pe fondul organismului slăbit de diabet. Pentru a se putea face intervenția ce ar putea elimina sursa infecției este nevoie să îi fie stabilizate valorile trombocitelor. V-aș ruga, dacă sunteți dispuși, să donați sânge pentru trombocite.”, se scria în apel.

Dumnezeu să-l odihnească!