ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai mare spital din Fâșia Gaza, Al-Shifa, aflat în centrul luptelor dintre Israel și Hamas, a fost nevoit să îngroape zeci de morți într-o groapă comună, a anunțat marți directorul său, în timp ce mii de civili rămân blocați acolo în condiții dezastruoase, fără apă sau electricitate, relatează Știripesurse.

Câteva mii de palestinieni, printre care pacienți, personal și civili strămutați de războiul care face ravagii din 7 octombrie, sunt înghesuiți în incinta spitalului Al-Shifa, un complex uriaș din centrul orașului Gaza, despre care Israelul crede că adăpostește infrastructura de comandă a mișcării islamiste, îngropată într-o rețea de tuneluri.

"Cadavrele împânzesc aleile complexului medical, iar camerele frigorifice de la morgă nu mai au electricitate", a declarat pentru AFP directorul spitalului Al-Shifa, adăugând că cel puțin 179 de cadavre au fost îngropate marți într-o groapă comună.
 
"Am fost forțați să le îngropăm într-o groapă comună", a declarat doctorul Mohammed Abou Salmiya, adăugând că printre cadavre se numără și cele a șapte bebeluși prematuri care au murit din cauza lipsei de electricitate, aparatele nemaiputând să-i țină în viață.

Un jurnalist AFP aflat în interiorul spitalului a confirmat că mirosul cadavrelor în descompunere era sufocant. Tancurile israeliene erau masate marți la porțile spitalului Al-Shifa, în timp ce luptele și loviturile aeriene în zona înconjurătoare au continuat toată noaptea, deși mai puțin intens decât în nopțile precedente, a declarat jurnalistul.