ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au anunțat joi că restrâng mișcările personalului său diplomatic în Israel din motive de securitate, pe fondul temerilor de represalii iraniene la atacul Israelului în Siria, notează AGERPRES, citat de Știripesurse.

"Ca măsură de precauție, angajaților administrației americane și membrilor familiei acestora nu li se permite să călătorească în afara zonelor Tel Aviv, Ierusalim și Beersheba până la noi ordine", potrivit unei notificări emise de Ambasada Statelor Unite la Ierusalim.

Personalului guvernului american i se permite, totuși, "să tranziteze între aceste trei zone pentru deplasări personale", potrivit notificării.

Ambasada americană nu a oferit nicio explicație pentru notificare

Ambasada americană nu a oferit nicio explicație pentru notificare, care intervine la peste șase luni de la începerea războiului din Fâșia Gaza dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas, dar a subliniat că "mediul de securitate rămâne complex și poate evolua rapid, în funcție de situația politică și evenimente recente".

Președintele american, Joe Biden, a afirmat miercuri că Iranul "amenință să lanseze un atac important împotriva Israelului", drept represalii la un atac mortal atribuit Israelului care a vizat consulatul iranian din Damasc la 1 aprilie.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a insistat miercuri că Israelul va fi "pedepsit" după acest atac.
 
Pe același subiect: