ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania aeriană germană Lufthansa a anunțat miercuri că a suspendat zborurile către Teheran din cauza situației din Orientul Mijlociu, care este în alertă după atacul aerian israelian asupra ambasadei Iranului din Siria, anunță Reuters.
 
O agenție de știri iraniană a alimentat pentru scurt timp și mai mult tensiunile atunci când a publicat un raport în arabă pe platforma de socializare X în care se spunea că tot spațiul aerian deasupra Teheranului a fost închis pentru exerciții militare. Agenția a eliminat apoi raportul și a negat că ar fi publicat o astfel de știre.
 
Țările din regiune și Statele Unite au fost în alertă maximă și s-au pregătit pentru un posibil atac al Iranului încă din 1 aprilie, când avioane de război israeliene au fost suspectate că au bombardat complexul ambasadei iraniene din Siria.

Lufthansa a declarat că a suspendat zborurile spre și dinspre Teheran de la 6 aprilie până, probabil, la 11 aprilie. "Monitorizăm în mod constant situația din Orientul Mijlociu și suntem în strânsă legătură cu autoritățile. Siguranța oaspeților noștri și a membrilor echipajului este principala prioritate a Lufthansa", a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Lufthansa și subsidiara sa Austrian Airlines sunt singurii doi transportatori occidentali care operează zboruri internaționale către Teheran, care este deservit în principal de companii aeriene turcești și din Orientul Mijlociu.
 
Compania Austrian Airlines, deținută de Lufthansa, care operează o cursă directă Viena-Teheran de șase ori pe săptămână, urma să opereze în continuare joi zborul său spre Teheran, potrivit site-ului său și FlightRadar24. Nu a existat nicio veste imediată din partea altor companii aeriene internaționale care zboară spre Teheran.

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul "trebuie să fie pedepsit și așa va fi" pentru lovitura de la Damasc care a ucis șapte membri ai Corpului Gardienilor Revoluției iraniene.

Printre aceștia se număra Mohammad Reza Zahedi, un comandant de rang înalt în cadrul Forței Quds, o unitate de elită de peste mări a Gărzilor Revoluționare.

Israelul, care a lansat un război în Fâșia Gaza în urmă cu șase luni împotriva Hamas, susținută de Iran, nu a confirmat că se află în spatele loviturii asupra Damascului, dar Pentagonul a afirmat că da.

AR PUTEA FI IMINENTE LOVITURI?

Într-un răspuns aparent la Khamenei, ministrul israelian de externe, Israel Katz, a declarat că Israelul va răspunde dacă Iranul va ataca Israelul de pe teritoriul său.

Statele Unite și aliații lor cred că sunt iminente lovituri majore cu rachete sau drone din partea Iranului sau a reprezentanților săi împotriva unor ținte militare și guvernamentale din Israel, a relatat miercuri seara Bloomberg, citând surse de securitate americane și israeliene.

Secretarul de stat american Antony Blinken, într-o convorbire telefonică cu ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a precizat că Statele Unite vor fi alături de Israel împotriva oricăror amenințări din partea Iranului, a precizat Departamentul de Stat.
 
Citiți și: