ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tronos este mai mult decât un cor sau un grup psaltic, este „o stare”, așa cum îi place Protopsaltului nostru (Mihail Bucă)  să îl definească. Este unul dintre cele mai apreciate coruri din România, mulțumită și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care l-a botezat și încurajat în misiunea cultural-bisericească.”, spune Gabriel Rădășanu, membru al Grupului Psaltic Tronos de la Catedrala Patriarhală, într-un interviu acordat Agenției Basilica.

„Vibrația cea mai intensă cred că am simțit-o la concertul „Uniți prin Centenar” în 2018 (VIDEO mai jos) și la momentele când am cântat pentru prima dată în Catedrala Națională.

La toate manifestările cultural-muzicale la care am participat am avut parte de un public minunat. Cântăm lui Dumnezeu și publicul ne însuflețește, cred că așa e mai corect să ne raportăm la misiunea pe care o avem.

Publicul rezonează la colinde, la cântecele patriotice și la doinele care exprimă dorul de părinți, de țară și de satul natal, patrimoniul spiritual, cultural și social plămădit din bucuriile și suferințele neamului nostru.”, mărturisește psaltul Catedralei Patriarhale.

Interviul integral la Basilica

VIDEO - Uniți prin Centenar: