ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a criticat dur Israelul într-un discurs care a marcat sfârșitul Ramadanului.
 
Ayatollahul a acuzat Israelul că se află în spatele loviturii aeriene din Damasc, în urma căreia a fost ucis comandantul iranian al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice Mohammad Zahedi și alte persoane din Damasc.

Lovitura aeriană a lovit o clădire care face parte dintr-un complex al consulatului iranian, care este folosit de IRGC.
 
Iranul a jurat răzbunare în urma atacului.

Tasnim News a relatat comentariile ayatollahului. "Referindu-se la atacul aerian al regimului sionist asupra consulatului iranian, Ayatollahul Khamenei a clarificat în prelegerea sa: Regimul malefic însuși, care este plin de erori și răutate, a adăugat încă o eroare la erorile sale, și aceasta a fost atacul asupra consulatului iranian din Siria", a notat Tasnim, potrivit Jerusalem Post.

Iranul consideră consulatul ca făcând parte din propriul său teritoriu și, prin urmare, consideră atacul ca fiind un atac asupra Iranului însuși. "Liderul revoluției a subliniat că regimul malefic a făcut o greșeală în această chestiune și va fi pedepsit. Bineînțeles, i-am plâns pe martirii noștri", a declarat liderul.
 
Replica Israelului

Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a răspuns pe platforma de socializare X la amenințarea lui Khamenei, spunând: "Dacă Iranul va ataca din teritoriile sale - Israelul va reacționa și va ataca în Iran", în două limbi: ebraică și persană.