ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O rochie este piesa vestimentară de excepție cu ajutorul căreia poți avea ținute elegante deosebite. Designul pe care îl are rochia, culoarea, materialul, ocazia cu care o vei purta sau modul în care o accesorizezi sunt aspecte esențiale care vor face din ținuta ta una perfectă, iar din rochia pe care o porți una potrivită pentru stilul și preferințele personale.

Dacă este vorba despre evenimente formale sau despre ocazii deosebite, poți alege o rochie de seară pe care să o porți în stilul potrivit și pe care să o accesorizezi în funcție de stil și preferințe personale. Există, însă, câteva aspecte care te vor asigura de faptul că rochia de seară pe care o alegi este una perfectă din toate punctele de vedere. 

Ce rochie de seară să alegi în funcție de eveniment?

Primul criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi o rochie de seară se referă la tipul evenimentului la care participi și pentru care ai nevoie de o ținută elegantă. Este vorba despre o ocazie formală de tipul unui cocktail, o ocazie la care vei discuta afaceri esențiale? Sau poate este vorba despre o nuntă sau un botez, evenimente esențiale din viața oamenilor? Petrecere de absolvire sau petrecere între prieteni prin care sărbătoriți un eveniment special? Pornește în căutarea rochiei de seară perfecte definind în mod clar tipul de eveniment la care participi, iar lucrurile vor decurge de acum mai ușor. 

Pentru ocaziile formale, alege o rochie de cocktail, lungă, de preferat în culori la modă, la care să asortezi accesorii contrastante, iar pentru o petrecere între prieteni sau pentru evenimente în familie de tipul nuntă sau botez, poți alege o rochie scurtă sau lungă, în culori și croiuri diverse, clasice sau extravagante, în funcție de stil și preferințe personale. 

Rochie lungă sau rochie scurtă?

Și lungimea rochiei este esențială pentru a avea siguranța unei ținute potrivite în funcție de evenimentul la care participi. Deși există tendința ca o rochie de seară extrem de elegantă să fie o rochie lungă, nu pentru orice eveniment este potrivită o astfel de ținută. Iar dacă stilul personal o impune, poți alege și o rochie de seară scurtă. 

Într-adevăr, pentru ținutele deosebite de seară, o rochie lungă este un pariu sigur, mai ales dacă este vorba despre o siluetă alungită, iar dacă este vorba despre un eveniment formal, o rochie de cocktail este ceea ce ai nevoie pentru a avea eleganța absolută de partea ta. Cu toate acestea, poți alege și o rochie scurtă pe care să o asortezi în mod potrivit astfel încât să îți evidențiezi picioarele, însă este de preferat să eviți culorile neutre și să eviți modelele proeminente. Poți alege rochii de seară scurte în culori cu care poți atrage atenția – roșu, mov, roz, verde, chiar alb, mai ales dacă este vorba despre o persoană cu tenul de culoare închisă. 

De ce alte criterii să ții cont în alegerea rochiei de seară potrivite?

De asemenea, nu uita că pentru a fi potrivită, rochia aleasă trebuie să se potrivească morfologiei tale, iar culoarea, croiul sau materialul din care este aceasta realizată te poate avantaja sau îți poate evidenția defectele pe care le ai. Dacă ești o persoană mică de statură evită rochiile lungi, iar dacă silueta ta nu este perfectă în zona abdomenului, evită materialele prea subțiri, așa cum este satinul sau mătasea. În ceea ce privește culoarea, îndrăznește să depășești granița impusă de clasicul negru și alege culori la modă, luminoase.