ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Căpitanul lui Luton, Tom Lockyer, a ieșit din spital după ce i s-a montat un defibrilator pentru a preveni repetarea stopului cardiac suferit sâmbăta trecută la Bournemouth, scrie Daily Mail.

Lockyer a fost supus marți unei proceduri similare cu cea a lui Christian Eriksen, de la Manchester United, care s-a recuperat complet și a revenit în competiție la opt luni după un stop cardiac brusc, jucând pentru Danemarca în iunie 2021.

Lockyer a fost externat ieri, la patru zile după ce s-a prăbușit în timpul meciului de la Bournemouth, care a fost apoi abandonat și va fi reluat. Fundașul central din Țara Galilor, în vârstă de 29 de ani, își va continua acum reabilitarea la domiciliu.
 


 (Momentul în care Lockyer s-a prăbușit pe teren)

Într-o declarație, Luton a precizat că testele medicale au arătat că acest incident 'a fost diferit de fibrilația atrială pe care a suferit-o în luna mai', când Lockyer s-a prăbușit în finala play-off-ului campionatului împotriva lui Coventry City pe Wembley. 

Cu acea ocazie, el a primit undă verde pentru a începe antrenamentele după ce și-a revenit rapid și nu a ratat niciun meci, conducându-și echipa în deplasare la Brighton, în ziua deschiderii sezonului din Premier League.

Sfaturile clinice pe care Tom și clubul le-au urmat de la finala play-off-ului din Championship au fost efectuate de cei mai renumiți cardiologi, care au fost implicați la fiecare pas', a continuat Luton.

Lockyer, familia sa și clubul au adresat 'mulțumiri din suflet' celor de la Bournemouth pentru acțiunea rapidă și sprijinul acordat de personalul medical, de fani, de oficialii clubului și de mijlocașul Philip Billing, primul care a ajuns la Lockyer, aflat în stare gravă.

Declarația a continuat prin a mulțumi "familiei mai largi a fotbalului" pentru dragostea și grija sa, spunând că "nivelul de sprijin a fost copleșitor".

În declarația celor de la Luton nu se precizează dacă Lockyer vrea sau va putea continua să joace. Eriksen avea de asemenea 29 de ani când a suferit un stop cardiac și a revenit la vârf în decurs de un an.

Charlie Wyke, de la Wigan, joacă și el la nivel profesionist cu un ICD (defibrilator cardioverter implantabil) montat după două stopuri cardiace la antrenament și șase operații pe cord.

Luton revine la acțiune mâine împotriva lui Newcastle United, la ceea ce va fi cu siguranță o ocazie emoționantă pe Kenilworth Road.