ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au fost aduse omagii lui Maddy Cusack, fotbalista echipei Sheffield United, care a murit la vârsta de 27 de ani. Cusack juca pentru echipa feminină din 2019, având peste 100 de apariții pentru club. De asemenea, ea a lucrat pentru club ca director de marketing, transmite The Guardian.

Cauza decesului nu a fost dezvăluită.

Stephen Bettis, directorul executiv al lui Sheffield United, a declarat: "Nu am avut nicio veste bună: "Aceasta este o veste sfâșietoare pentru toată lumea de la Bramall Lane. Maddy a avut o poziție unică de a face parte din mai multe echipe la Sheffield United și era populară pentru toți cei cu care a intrat în contact.

"Personalitatea și profesionalismul ei au făcut-o să fie un credit pentru familia ei - ne va lipsi cu tristețe. În timp ce asimilează vestea și merge înainte, clubul va oferi cât mai mult sprijin posibil familiei, prietenilor și colegilor lui Maddy".

Clubul, care joacă în Women's Championship, al doilea eșalon al fotbalului feminin, a precizat într-o declarație pe site-ul său: "Discuțiile privind omagieri adecvate și celebrarea vieții lui Maddy vor continua în privat. Clubul și familia lui Maddy ar aprecia o perioadă de intimitate și nu vor face alte comentarii în aceste momente triste".

Cusack a fost primul jucător care a ajuns la 100 de apariții pentru club, unde a lucrat de când s-a mutat de la Fundația Comunitară Sheffield United în 2021. Tocmai intrase în cel de-al șaselea sezon al său.

Sue Campbell, directorul de fotbal feminin al FA, a declarat:  "Suntem cu toții devastați să aflăm despre moartea lui Maddy Cusack. În numele FA, al Lionesses, al Superligii feminine și al Campionatului feminin, gândurile noastre și cele mai profunde condoleanțe sunt cu familia, prietenii, coechipierele și toți cei de la Sheffield United ai lui Maddy.

"Maddy a reprezentat, de asemenea, Anglia la nivel de grupe de vârstă și îi vom aduce un omagiu la momentul potrivit. Suntem în contact cu clubul și vom continua să le oferim tot sprijinul nostru în aceste momente incredibil de triste".
 
Cusack era vaccinată anticovid


”Bună, numele meu este Maddy Cusack și joc fotbal pentru Sheffield United. Eu mă voi vaccina atunci când mi se va cere, ca prietenii și familia mea să fie în siguranță”, spunea fotbalista, într-un videoclip din 2021.

<