ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea ciclismului este în doliu după moartea tânărului ciclist olandez Mark Groeneveld. Olandezul - care a concurat pentru echipa de ciclism continental canadiană XSpeed United - s-a prăbușit în public în noaptea de duminică spre luni, cel mai probabil din cauza unui atac de cord. Asistența medicală nu a mai fost de folos. Groeneveld avea doar 20 de ani, transmite Cyclinguptodate.

Groeneveld a alergat concurat trecută la Hong Kong. Tânărul olandez se afla la startul cursei din Hong Kong, însă a abandonat competiția din cauza unei defecțiuni la echipament, se specifică.

XSpeed United este, bineînțeles, șocată de moartea ciclistului său. "Mark a fost un individ incredibil și un membru apreciat al echipei noastre. Avea un spirit remarcabil, mereu gata să dea o mână de ajutor în spatele scenei cu zâmbetul său contagios și natura sa caldă. Prezența lui ne-a înseninat zilele și va fi profund regretat de toți cei care au avut privilegiul de a-l cunoaște."

"Echipa este șocată și supărată. Călăreții sunt apropiați. Oferim îndrumare pentru coechipierii săi", a declarat purtătorul de cuvânt al X-Speed United Continental pentru Noordhollands Dagblad.