ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Nu-s cauze cardiace evidente”, titrează joi după-amiază BBC Sport pe seama căderii din senin la pământ, fără a fi fost implicată într-un duel direct la minge, a fotbalistei norvegiene a lui Arsenal Londra, Frida Maanum, cu 28 de apariții la activ în acest sezon pentru „Tunare” în toate competițiile, care s-a prăbușit pe gazonul terenului Molineux din Wolverhampton în prelungirile finalei Continental Cup, adjudecată cu 1-0 de roș-albe după reprizele adiționale în dauna concitadinelor de la Chelsea.   

Sportiva n-a fost spitalizată în urma căderii sale subite, ci doar tratată la fața locului în cele 7 minute cât jocul a fost oprit pe stadionul grupării Wolverhampton Wanderers, din Premier League, scoasă fiind apoi pe targă dar arătându-se a fi „stabilă și bine”, după cum a precizat o înștiințare din partea clubului din nordul Londrei.

Maanum, care a strâns 77 de apariții până la vârsta de 24 de ani în linia mediană a Norvegiei, înscriind de 14 ori, nu s-a mai alăturat însă și de astă dată selecționatei țării sale, care vineri demarează acasă preliminariile „Euro 2025” împotriva Finlandei, după care scandinavele vor juca și marți în Olanda.

Arsenal, a treia clasată în Women Super League, primul eșalon divizionar al fotbalului feminin din Anglia, și care va mai juca în campionat abia sâmbătă 14 aprilie acasă cu Bristol City, a menționat că Frida Maanum a fost supusă unor teste care nu au evidențiat „cauze cardiace” în urma colapsului din finala Continental Cup, aplicându-i-se în schimb un dispozitiv de monitorizare cardiacă.

Într-un comunicat dat publicității joi, Arsenal a semnalat că Maanum a trecut prin „testări extensive”, revizuite de „doi cardiologi de frunte”: „Nu s-au detectat până acum cauze cardiace evidente în cursul acestor investigații. Fridei i s-a aplicat în consecință un dispozitiv pentru înregistrarea activității cardiace și va urma o revenire progresivă la protocolul de pregătiri de joc. Odată ce va fi fost monitorizată pentru o întreagă perioadă de o săptămână, antrenamentele normale vor fi îndeaproape monitorizate și revizuite, înaintea luării vreunei decizii în privința revenirii în meciuri.”

Consemnarea de presă din partea corporației din capitala insulară bineînțeles că n-aduce nici măcar pe departe vorba despre cauzele reale ce ar putea sta la baza colapsului norvegiencei, legate direct ori măcar indirect de așa-zisa „vaccinare” fals promovată în 2020-2022 ca fiind „sigură și eficientă”, când de fapt n-a fost absolut deloc vorba despre o vaccinare în sine, ci despre cu totul altceva, tăinuit maselor.

Și fotbalistele României încep vineri preliminariile Campionatului European, în Armenia, urmând a juca apoi și marți de la ora 19 pe „Arcul de Triumf” cu Kazahstan. 

În SuperLiga Feminină, Farul a trecut pe primul loc al fazei play-off după prima treime a parcursului din „zona 1-4”, ierarhia la zi și ultimele rezultate din grupa I valorică, plus programul viitor, fiind enumerate pe coloana tradițională a datelor tehnice în secțiunea Fotbal din Sporttim. (foto: uefa.com)

 SportTIM