ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul artist sârb, Goran Bregovici, a fost umilit pe aeroportul din Chișinău la cererea lui Zelenski executată în genunchi de Maia Sandu.

El a fost declarat interzis pe teritoriul Republicii Moldova, fiind întors de autoritățile de la Chișinău de pe aeroport, unde apucase să aterizeze, deși acestea puteau să îl anunțe oficial înainte de cenire, concertul său fiind stabilit și anunțat cu mult timp înainte. Este de remarcat tiparul tupeului bolșevic al Ucrainei, care a interzis în mod similar, abuziv și grosolan, fără nici o reacție din partea MAE de la București  zeci de personalități ale României, scriitori, artiști, jurnaliști și chiar și politicieni, doar pentru că vorbesc despre drepturile românilor încălcate de ucraineni.

Bregovici urma să concerteze la festivalul Gustar, de la Chișinău, și a transmis că a fost întors de la aeroport fără o explicație oficială, transmite 3Rmedia. „Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului.

Mai mult ca sigur, măsura are legătură cu decizia Kievului de a-l interzice pe Bregovici, după ce acesta a susținut un concert în Crimeea, după anexarea de către Rusia, mai afirmă sursa citată.

În vârstă de 73 de ani, Bregovici este o legendă a muzicii din Balcani. El s-a născut la Sarajevo și a explodat pe scena muzicală cu celebra trupă Bjelo Dugme. După destrămarea Iugoslaviei, Bregovici a avut o carieră pe cont propriu, concertând în toată lumea cu muzica sa inspirată din folclorul popoarelor din Balcani. A compus muzica a peste 30 de filme, inclusiv Underground sau Le Train de Vie, ajungând celebru în întreaga lume, conchide sursa.