ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina ia în considerare posibilitatea de a mobiliza persoane cu cazier judiciar, persoane aflate în închisoare și chiar deținuți condamnați pentru omor și trimiterea lor imediată pe front, informează BucPress.

„Probabil că cei care știu să omoare ar fi mai eficienți în calitate de militari, decât cei care nu au ucis încă și mai siguri decât cei care au jefuit timp de zeci de ani și apoi li s-a dat o armă de asalt”, a declarat Maliuska.

Totodată, ministrul Justiției a precizat că toți cei condamnați pentru omor vor fi mobilizați și trimiși imediat pe linia frontului.

„Deținuții vor servi în unități separate, adică cel puțin schemele existente, când cineva mobilizat reușește cumva să servească în regiunile vestice ale Ucrainei, vor fi imposibile. Acestea vor fi cu siguranță unități care vor fi pe linia frontului sau în apropierea acesteia”, a remarcat ministrul.

Cu toate acestea, Maliuska a recunoscut că ministerului său ar dori să reducă numărul celor plasați în instituțiile de corecție în contextul creșterii numărului de deținuți.

„Numărul celor care ajung în instituțiile noastre crește semnificativ, la un moment dat am putea ceda. Prin urmare, trebuie să ne gândim la cum să reducem numărul celor despre care avem grijă în instituțiile noastre”, a spus ministrul.

Anterior, șeful Ministerului ucrainean al Justiției, Denys Malyuska, a propus mobilizarea deținuților fără consimțământul lor, spunând că este datoria tuturor să apere țara.

Potrivit statisticilor penitenciarelor Consiliului Europei, în ianuarie 2020, numărul deținuților din Ucraina era de 52.609.