ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia cere Ucrainei să predea toate persoanele pe care le consideră implicate în "actele teroriste" comise în țară, informează Rador Radio România, citat de Știripesurse.

Rusia cere Ucrainei să predea toate persoanele pe care le consideră implicate în actele teroriste comise în țară, inclusiv șeful Serviciului de Securitate SBU, a anunțat duminică Ministerul de Externe.

SBU a respins imediat solicitarea Rusiei ca fiind "inutilă" și a declarat că ministerul rus a "uitat" că liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, face obiectul unui mandat de arestare internațional.

O declarație a Ministerului rus de Externe a enumerat incidentele violente care au avut loc în Rusia de când forțele Kremlinului au invadat Ucraina în februarie 2022, inclusiv bombardamentele în care au murit fiica unui naționalist proeminent și un blogger de război și un incident în care un scriitor a fost grav rănit.

Ministerul a menționat că ancheta acestor incidente a arătat că „urmele acestor crime duc în Ucraina”. „Rusia a predat autorităților ucrainene cererile sale... pentru arestarea și extrădarea imediată a tuturor celor care au legătură cu actele teroriste în cauză”, se arată în comunicat.