ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei mai temuți hackeri la nivel mondial și-a dezvăluit identitatea și a recunoscut că este român.
 
Gheorghe Răzvan Eugen, fondatorul grupării Team GhostShell, este responsabil pentru atacuri care au spart site-urile Pentagonului, FBI și NASA și a fost în topul listei celor mai căutați ”infractori” cibernetici,scrie thenextweb.com, citat de businessmagazin.


„Numele meu este G. Răzvan Eugen și sunt omul din spatele pseudonimului Team Ghostshell. Eu sunt Ghostshell. Deși de-a lungul timpului mi s-a spus in multe feluri(....) am 24 de ani, sunt născut pe 16 august 1991 în București, România. Deși călătoresc des, locuiesc încă aici. Stau la aproximativ 15 minute de cea mai mare clădire din Europa, Casa Poporului. Înainte de a fonda Team Ghostshell, am făcut parte dintr-o altă rețea de hackeri, MalSec. Am înființat-o cu fostul membru lulzsec, care nu a fost prins niciodată, pe rețeaua AnonOps, la începutul anului 2012. Am condus toate operațiunile de hacking, iar el se ocupa de relația cu media. Am avut un conflict cu el, pentru că bănuiam că era din FBI și ne-am despărțit. Am luat în acel moment cu mine toți hackerii pe care îi recrutasem și îi formasem personal. El i-a ținut pe restul. Ceilalți au plecat”,  scrie românul în mesajul trimis către zece jurnaliști de IT, aleși de el, printre care și Bruan Clark de la The Next Web, care a publicat duminică articolul despre GhostShell.

Acesta a les să-și dezvăluie identitatea pentru că vrea să-și assume "acțiunile”.
"Să suport consecințele și să sper că totul va fi bine. Ce îmi dorec cu adevărat este să fac în continuare parte din această industrie. Securitatea cibernetică este ceva ce mă pasionează foarte mult, în ciuda problemelor legale ce le atrage. Pe de altă parte sper ca alți hackeri și hacktiviști să fie inspirați de exemplul meu și să caute să fie mai buni. Doar pentru că ai explorat părți ale internetului și ai protestat împotriva unor chestiuni importante, nu înseamnă că trebuie să te temi și și devii paranoid față de oamenii din jurul tău", a mărturisit Eugen.