ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte Donald Trump îl devansează cu un punct pe președintele Joe Biden în rândul tuturor alegătorilor, potrivit unui sondaj recent.

Un sondaj realizat de Morning Consult între 5 și 7 aprilie 2024 a arătat că Trump are un ușor avantaj față de Biden în rândul tuturor alegătorilor.

Sondajul, care a intervievat 6.236 de alegători înregistrați, a constatat că 44% dintre aceștia ar vota pentru Trump, în timp ce 43% au declarat că ar vota pentru Biden. Între timp, opt la sută au spus că ar vota pentru altcineva, iar cinci la sută au spus că fie nu știu cu cine ar vota, fie nu au nicio părere.
 

Între cei intervievați, 86 la sută dintre democrați au spus că ar vota pentru Biden, șase la sută au spus că ar vota pentru Trump, cinci la sută au spus că ar vota pentru altcineva, iar trei la sută au spus că nu știu sau nu au nicio părere.

Între timp, 90 la sută dintre republicani au spus că ar vota pentru Trump, patru la sută au spus că ar vota pentru Biden, cinci la sută au spus că ar vota pentru altcineva, iar doi la sută au spus că nu știu sau nu au nicio părere.

În rândul independenților, 34 la sută și-au exprimat sprijinul pentru Biden, 36 la sută și-au exprimat sprijinul pentru Trump, iar 19 la sută au spus că ar vota pentru altcineva.

De asemenea, Trump și Biden au părut să se descurce bine cu alegătorii repetați. În rândul alegătorilor lui Trump din 2020, 90% au declarat că ar vota din nou pentru el, în timp ce 3% au declarat că ar vota pentru Biden. Dintre alegătorii lui Biden 2020, 83 la sută au spus că ar vota pentru Biden, în timp ce cinci la sută au spus că ar vota pentru Trump, iar opt la sută au spus că ar vota pentru altcineva.

Sondajul realizat de Morning Consult vine în contextul în care mai multe sondaje recente au arătat că Trump a câștigat mai mult sprijin în rândul alegătorilor tineri, în timp ce Biden a fost lider în rândul alegătorilor mai în vârstă.

Un sondaj național NPR/PBS Newshour/Marist College, realizat între 25 și 28 martie 2024, a constatat că Trump l-a devansat pe Biden cu două puncte în rândul milenialilor și al Generației Z, 51 la sută dintre ei exprimându-și sprijinul pentru Trump și 49 la sută pentru Biden. În rândul "baby boomerilor", Biden a obținut 53% din sprijin, în timp ce 45% și-au exprimat sprijinul pentru Trump. Biden s-a descurcat mai bine în rândul persoanelor cu vârsta de 45 de ani sau mai în vârstă, obținând 52 la sută din susținere, în timp ce 46 la sută și-au exprimat sprijinul pentru Trump.

Un sondaj similar realizat de Fox News, efectuat între 22 și 25 martie 2024, a arătat că Trump l-a devansat pe Biden cu 18 puncte în rândul alegătorilor sub 30 de ani.
 
Material realizat de Breitbart