ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea sportului a primit o nouă veste tragică, scrie Playsport. O fostă vicecampioană mondială s-a stins din viață subit, cu puțin timp în urmă, la doar 43 de ani. Fiica de patru ani a fost cea care a găsit-o fără suflare.

"Cu mare tristețe și regret trebuie să anunț moartea subită a iubitei noastre", a transmis soțul acesteia.

Este vorba despre Helen Smart, înotătoare medaliată cu argint atât la Campionatele Mondiale din 1999, cât și la cele Europene din 1998, ambele în bazin scurt. În palmaresul său se mai află bronzul cucerit la Jocurile Commonwealth din 1998, dar și prezența la Jocurile Olimpice de la Sydney, desfășurate în 2000.

„Tati, nu pot s-o trezesc pe mama”, a spus fetița în momentul în care i-a descoperit trupul neînsuflețit, potrivit The Sun. Vestea a căzut ca un trăsnet pentru întregul colectiv al școlii primare comunitare Worsley Mesnes din Wigan, pe care o conducea acum Helen Smart.

"Condoleanțele noastre sincere sunt transmise familiei lui Helen în acest moment foarte dificil. Știu că această veste va fi un șoc și va provoca o mare tristețe în comunitatea noastră. Vreau să vă asigur că guvernatorii școlii Worsley Mesnes lucrează cu autoritatea locală și școala pentru a se asigura că copiii, personalul și părinții noștri vor primi sprijinul necesar în următoarele săptămâni”, a transmis Alison Halliwell, președinta guvernatorilor din cadrul școlii, potrivit surselor citate.