ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Studenţii implicaţi în anchetă ar putea repeta examenul de licenţă dacă vor să-şi păstreze diplomele, potrivit tvr.ro. Prodecanul din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, acuzat că ar fi luat bani de la studenţi pentru lucrări de licenţă, a fost revocat din funcţie, iar contractul său de muncă a fost suspendat până la finalizarea anchetei. 

Academia de Studii Economice are în acest moment un sistem anti-plagiat, dar acesta este folosit doar în cazul tezelor de doctorat. Pentru licenţă, conducerea universităţii se bazează pe încrederea şi priceperea profesorilor coordonatori.


Între timp, la Facultatea de Finanţe Bănci se va derula o misiune de audit care va verifica organizarea examenului de licenţă de anul acesta. Conducerea ASE aşteaptă de la procurori lista studenţilor vizaţi în dosarul de cercetare penală. Aceşti ar putea repetaa examenul.


Conţinutul lucrărilor de licenţă va fi verificat de o comisie. Procurorii spun că profesorul de la ASE ţinea evidenţa banilor luaţi de la studenţi pe un carneţel.


Iuliu Şerbănescu ar fi primit numai anul acesta peste 6.500 de euro. Anchetatorii susţin că se ocupa de vânzarea lucrărilor de licenţă încă din 2010. Pentru diplomele deja emise, conducerea ASE spune că va aştepta totuşi decizia instanţei.