ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o perioadă în care specialiştii atrag atenţia că oamenii se îndepărtează tot mai mult de lectură, un studiu vine in ajutorul cititului şi prezintă naţiile care încă acordă câteva ore pe săptămână lecturii.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

România nu se numără printre ţările campione la citit, potrivit unor date ale Institutului Naţional de Statistică. Locuitorii ţării noastre petrec, în medie, 13 minute pe zi, adică o oră şi jumătate pe săptămână citind, iar această durată scade în funcţie de vârstă. Una dintre explicaţii ar fi progresul tehnologic. potrivit tvr.ro.

Pe de altă parte, Islanda este ţara cu cei mai mulţi scriitori, conform BBC. Cel puţin unul din zece islandezi publică o carte, Islanda fiind de asemenea, ţara cu puţin peste 300.000 de locuitori ce ar avea, pe lângă mulţimea de scriitori, şi cele mai multe persoane pasionate de lectură.

India este fruntaşă la citit. Potrivit unor noi informaţii publicate de NOP World Culture Score Index, locuitorii din India şi Thailanda petrec cel mai mult timp cu cărţile în mână. Indienii petrec în medie 10,42 de ore pe săptămână citind, în timp ce thailandezii, clasaţi pe locul doi, petrec în jur de 9,24 ore cu nasul în cărţi. Pe locul trei în topul celor mai „citite” naţiuni se află chinezii, cu opt ore pe săptămână dedicate cititului.