ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au deblocat sâmbătă ajutoare financiare simbolice destinate Republicii Moldova şi Georgiei, două foste republici sovietice care se pregătesc să semneze un acord cu Uniunea Europeană (UE), a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Anunţul a fost făcut cu ocazia vizitei vicepreşedintelui Joe Biden la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedinţii moldovean Nicolae Timofti şi gerogian Ghiorghi Margvelaşvili, în cadrul învestitirii noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko.

Ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de opt milioane de dolari, este destinat sporirii competivităţii acestei ţări, în contextul apropierii de UE. Ea ridică la 31 de milioane de dolari ajutorul acordat de către Washington acestei ţări anul acesta.

Ajutorul acordat Georgiei, în valoare de cinci milioane de dolari, este destinat zonelor frontaliere Abhazia şi Osetia de Sud, două regiuni separatiste cărora Rusia le-a recunoscut independenţa în urma unui scurt război între cele două ţări. Ajutorul american acordat Georgiei reprezintă 65 de milioane de dolari în 2014.