ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decesele cauzate de analgezice narcotice, prescrise medical, au crescut îngrijorător pe măsura ce medicamentele opioide au devenit din ce în ce mai populare şi puternice, a dezvăluit un nou studiu american,realizat la nivel federal.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Din analgezicele narcotice fac parte preparatele cu alcaloizi, opiu (morfină, omnopon) și substituenții lor sintetici (promedolul, fentanilul, fenadonul, pentazocina etc). Ele  exercită o acțiune pronunțată asupra psihicului,provocând euforie.

Patru din cinci persoane, ce au folosit analgezice narcotice, prescrise medical, din 2011 până în 2012, au luat pastile la fel de tari sau mai puternice decât morfina, spun statisticele publicate miercuri de Centrul Naţional de Statistică Sanitară al CDC (Centrul pentru Controlul Bolilor). Procentajul de oameni ce au luat analgezice mai tari ca morfina, ce includ medicamente ca fentanil, hidromorfonă, metadonă și oxicodonă, a crescut de la 17% în 1999 la 37% în 2012, a mai arătat studiul conform Detroit Free Press.

Şi utilizarea de analgezice narcotice, cum ar fi vicodin şi oxicontin, a crescut. În 1999, 5% din adulţii de 20 de ani sau mai în vârstă, au declarat că au folosit un analgezic narcotic. Patru ani mai târziu, numărul s-a ridicat la 7%, vânzările de medicamente crescând de patru ori între 1999 şi 2010, mai relevă statisticile.

Centrul pentru Controul Bolilor (CDC) a numit abuzul de prescripţie a analgezicelor o adevărată epidemie. În 2012, 16.007 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza supradozelor de analgezice opioide, un număr de trei ori mai mare faţă de 1999 dar care reprezintă o scădere de 5% faţă de anul 2011, când 16.917 oameni au murit, spune raportul CDC de anul trecut.

În septembrie, procurorul general Eric Holder a demarat un program de colectare a medicamentelor şi a reţetelor nefolosite, permiţând astfel farmaciilor şi spitalelor să preia medicamentele în exces, inclusiv a analgezicelor narcotice. De asemenea, anul trecut guvernul american a impus restricţii asupra medicamentelor ce conţin un analgezic cu un grad mare de dependenţă numit hidrocodon. Astfel, medicamente ca Vicodin sau Lortab limitează pacienţii la o utlizare de 90 de zile, pe bază de prescripţie medicală.