ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aceasta este concluzia Serviciului de prospectare geologică din Statele Unite. Opinia se bazează pe numeroase studii ştiinţifice. Mai multe ţări europene au renunţat deja la acest procedeu de extragere a ţiţeiului şi gazelor de şist, potrivit tvr.ro.

Specialiştii americani sunt din ce în ce mai convinşi că fracturarea hidraulică antrenează sute de cutremure în Statele Unite.

Deocamdată sunt seisme mici, fără pagube foarte importante, însă seismologii americani avertizează că intensitatea cutremurelor ar putea creşte.

"În ştiinţă nu există certitudine de 100%. Dar presiunea cauzată de extragerea de ţiţei şi gaze, la anumite adâncimi şi în anumite zone, provoacă tensiuni tectonice care duc la cutremure", explică seismologul Matthew Hornbach.

Fracturarea hidraulică înseamnă sfărâmarea forţată a rocilor prin intermediul unui lichid sub presiune. US Geological Survey a identificat în Statele Unite 17 regiuni cu tensiuni tectonice provocate de activitatea omului.