ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chirurgii i-au spus Daniellei Davis că Matt, proaspătul ei soț, nu se va mai trezi niciodată - dar ea a continuat să lupte - și el la fel.

Daruind vei dobandi - Nicolae Steinhardt


Când doctorii au vrut să-l deconecteze pe Matt Davis de la aparatele care îl țineau în viață, singurul lucru care i-a oprit a fost credincioasa lui soție.

Matt, în vârstă de 22 de ani, s-a căsătorit cu Danielle cu șapte luni înainte să fie implicat într-un accident grav de motocicletă care i-a provocat intrarea în comă.

Proaspăta lui soție, în vârstă de 23 de ani, originară din statul Georgia, SUA, a stat lângă soțul său în fiecare zi și a vorbit cu Matt în timp ce îl ținea de mână.

La doar nouă zile după accident, care s-a întâmplat în 2010, medicii au luat-o deoparte pe Danielle și i-au dat cea mai proastă veste cu putință.

El avea numai 10% șanse să se trezească.

Ea a spus: "Medicii au sugerat să-l deconectăm de la aparate și să-l lăsăm să moară, pentru că nu se va mai trezi niciodată.Ei mi-au spus că dacă ar fi fost în locul lui, ar alege să fie deconectați. Asta ar vrea ca familia lor să facă pentru ei".

Dar devotata Danielle a refuzat. "Am dorit să îi dau mai mult timp să văd dacă starea lui se ameliorează.N-am avut șansa să ne începem viața împreună, nu vroiam să renunț la luptă acum".

Matt a stat în comă timp de trei luni și a dat doar mici semne de recuperare.Astfel că medicii au fost de acord să-l trimită acasă, să fie îngrijit continuu de Danielle și de mama ei.

Cele două femei cu inimă bună l-au îmbrăcat și l-au schimbat în fiecare zi, l-au hrănit printr-un tub și l-au spălat.De asemenea, i-au administrat zilnic peste 20 de medicamente.

Apoi, peste câteva săptămâni, o minune s-a întâmplat când Danielle încerca să-l facă pe Matt să-și miște mâna.

I-a pus șapca lui în mână și l-a rugat să și-o pună pe cap - atunci el a deschis gura și a spus: "Încerc".

Danielle a spus: "A fost cel mai frumos lucru pe care l-am auzit vreodată!"

Când Matt a început să vorbească, a devenit clar faptul că nu avea nicio amintire din ultimii 3 ani dinainte de accident.

Nu știa cine este Danielle, dar ea a adăugat: "Nu i-a luat mult timp ca să-și aducă aminte după aceea.Am luptat să-l internăm din nou la recuperare și acolo a lucrat cu terapeuți pentru partea fizică, de vorbire și ocupațională, unde a învățat din nou aptitudinile de bază".

"A petrecut 3 luni la recuperare și la externare putea să vorbească, să cânte, să râdă, să facă glume, să mănânce singur, să folosească toaleta cu ajutor minim, să folosească scaunul cu rotile, să meargă cu ajutorul unui suport pentru deplasare".

Trei ani mai târziu și starea lui Matt s-a îmbunătățit. Perechea joacă acum scrabble și merg la lecții de yoga împreună și el chiar a început să conducă mașina adaptată pentru invalizi.

Dar Danielle se confruntă cu facturi uriașe pentru terapie, deoarece spune că asigurarea lui medicală nu mai plătește cheltuielile pentru terapie.

A fost realizată o pagină GoFundMe unde se poate dona pentru a plăti recuperarea lui Matt.

Danielle speră că el va fi capabil în curând să meargă singur și cei doi vor putea să-și reia viața de acolo unde au rămas în 2010.

Până atunci, Matt are un sfat pentru alți soți. El a spus celor de la WTOC care l-au intervievat: "Prietene, du găleata de gunoi. Pentru că poate veni o zi în care nu o să o poți face".