ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul suedez nu dorește să-și prelungească programul de schimburi militare cu Rusia, potrivit proiectului de buget al noului executiv publicat vineri, informează RIA Novosti.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii

Guvernul a decis să nu prelungească programul de acțiuni comune care reglementează cooperarea între forțele armate ale celor două țări. Acest lucru înseamnă suspendarea cooperării între forțele armate suedeze și Rusia”, se precizează în document, informează Agerpres.

Executivul suedez afirmă că militarii ruși 'acționează într-un mod din ce în ce mai provocator în regiunea baltică' și că au avut loc 'încălcări ale integrității teritoriale ale țărilor' din regiune.

Cabinetul de miniștri subliniază că 'această situație va continua', deși 'o agresiune militară directă împotriva Suediei este considerată puțin probabilă'.

Cu toate acestea, documentul cere consolidarea de urgență a capacităților de apărare a țării.