ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O revistă a Al-Qaida în limba engleză a publicat detalii despre realizarea unei maşini-capcană şi sugerează câteva ţinte ale unor atentate în Statele Unite, inclusiv cazinouri din Las Vegas, petroliere şi şcoli militare şi susţine că un atac este iminent, relatează Fox News, preluat de Mediafax. Rețeaua teroristă cere, de asemenea, adepților, să atace staţiuni turistice frecventate de israelieni, britanici şi americani.

În revista online "Palestine", publicată de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), li se cere musulmanilor din lumea întreagă să urmeze "reţeta" oferită pentru detonarea maşinilor-capcană în locuri aglomerate.

Autorii articolelor sugerează și câteva ţinte pentru atacuri individuale sau atacuri teroriste, printre care Times Square din New York, cazinouri şi cluburi de noapte din Las Vegas, petroliere şi trenuri, Colegiul Militar din Georgia, Academia Forţelor Aeriene americane din Colorado Springs şi contractorul din industria apărării General Atomics din San Diego.

"Această reţetă îţi oferă capacitatea de a fabrica o maşină-capcană chiar în ţări cu o supraveghere şi o securitate stricte", se arată într-un articol, înainte de prezentarea unei "liste de cumpărături" pentru fabricarea unei astfel de bombe.

O altă listă cuprinde ţinte din Marea Britanie care includ academia militară şi lanţul de magazine Marks and Spencers. Revista cere ca magazinele să fie atacate vinerea, în timpul rugăciunii, astfel încât musulmanii să nu fie afectaţi.

Într-un document de nouă pagini intitulat "Cum să faci o bombă în bucătăria mamei tale", revista detaliază, alături de imagini, modul de asamblare a unei oale sub presiune similare celei folosite în atentatele de la Boston.