ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei doi supravieţuitori din elicopterul prăbuşit vineri în judeţul Sibiu au fost operaţi sâmbătă noaptea la Spitalul de Arşi din Capitală, însă şirul intervenţiilor va continua în zilele următoare. Reprezentanții spitalului spun că prognosticul în ambele cazuri este unul rezervat.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Cei doi militari răniţi sunt căpitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, în vârstă de 47 de ani, şi maistrul militar cls. I Valentin Bora, în vârstă de 41 de ani, după cum a anunţat MApN. Ei au fost aduşi în Bucureşti având arsuri şi fracturi.

Corneliu-Gabriel Titiana a fost adus primul, intubat. "Avea traumatism facial şi arsură grad II B3 în special în zona toracică şi abdominală şi mai puţin la membrele inferioare. A fost dus direct în sală, fiind operată fractura de piramidă nazală. Totodată, a fost realizată toaleta leziunilor provocate de arsură şi a fost realizată o incizie de decompresiune. Toată intervenţia a durat mai bine de două ore", a precizat directorul medical al Spitalului de Arşi, dr. Cristian Niţescu, potrivit Mediafax.

Comandorul va mai fi operat, întrucât la investigaţii a fost descoperit un corp străin într-un plămân, care îi îngreunează respiraţia. El este, în continuare intubat, a mai spus medicul. Şi Valentin Bora a fost operat sâmbătă noaptea. "Avea arsuri mai superficial grad III, cam 5-7 la sută, restul fiind arsuri intermediare. A venit cu o fractură la antebraţ, treimea inferioară. A fost operată fractura şi apoi am făcut toaleta leziunilor provocate de arsuri", a precizat dr. Niţescu.

Luni va fi făcută o nouă evaluare a pacienţilor şi vor continua operaţiile ce vizează arsurile.

Opt militari şi-au pierdut viaţa şi alţi doi au fost răniţi în urma prăbuşirii elicopterului militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, în zona localităţii Mălâncrav, din judeţul Sibiu. Zona este extrem de accidentată, unde doar maşini de teren sau tractoare pot ajunge.