ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Surorile lui Coposu au fost citate în dosarul torţionarului Vişinescu la Curtea de Apel București (CAB), care a stabilit pentru 24 septembrie începerea judecării pe fond a dosarului.

Rodica Coposu și Flavia Bălescu, surorile lui Coposu, vor fi citate pentru a fi audiate ca martori.

Un judecător de cameră preliminară de la CAB a stabilit miercuri că Alexandru Vișinescu nu a invocat cereri și excepții în proces şia dispus începerea judecării pentru 24 septembrie.

La acest termen, vor fi citate părțile civile Aurora Dumitrescu, fostă deținută politic, dar și Nicoleta Eremia, soția fostului general Ion Eremia, închis la Penitenciarul Râmnicu Sărat.

Instanța a dispus efectuarea de adrese către alţi cinci martori, printre care şi surorile lui Coposu, astfel: Maria Anca Cernea, Valentin Cristea, Elena Iacob, Flavia Bălescu (90 de ani) și Steluța Lucia Rodica Coposu (82 de ani). Martorii trebuie să spună judecătorilor dacă se constituie în părți civile la dosar.

Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, a fost trimis pe 18 iunie în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.