ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suspiciuni de plagiat în cazul lucrării de doctorat al primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Edilul este acuzat că ar fi reprodus pasaje întregi din Tratatul de sociaologie a lui Vilfredo Pareto.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Absolventă a Facultății de Litere din Craiova, secția italiană, și doctor în sociologie, a cărei teza de doctorat a avut ca subiect „Contribuția lui Pareto la dezvoltarea sociologiei”, Olguța Vasilescu ar fi plagiat lucrarea originală a lui Pareto, care datează din 1916.

Universitatea din Bucureşti a solicitat vineri Ministerului Educaţiei să verifice lucrarea, existând suspiciunea că un întreg capitol (n.r. capitolul 7) a fost copiat de pe internet!

Lia Olguța Vasilescu și-a susținut teza de doctorat în anul 2007, la Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București. Acuzațiile de plagiat au apărut pentru prima dată în anul 2013.