ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soldații ucraineni dezertează pe capete și fug în Rusia. Conform site-ului Russia Today, un număr de peste 400 de militari ucraineni au trecut granița în Rusia, după ce au cerut azil în această țară. Este cel mai mare, dar nu și primul caz de dezertare a unor militari din armata Ucrainei care luptă împotriva separatiștilor din estul țării.

Un purtător de cuvânt al punctului de frontieră din regiunea Rostov a afirmat că 438 de soldati au trecut granița, printre care 164 de grăniceri, în noaptea de duminică. Aceeași sursă susține că, în momentul în care a ajuns în Rusia, unul dintre ucraineni era grav rănit, fiind preluat și dus la spital, unde a fost operat. Cât despre ceilalți soldați, aceștia ar fi fost instalați într-o tabără de corturi în apropiere de punctul de frontieră prin care au intrat în Rusia. Grănicerii ruși le-au oferit mâncare și paturi, a precizat sursa citata, conform site-ului Russia Today.

Luptătorii ucraineni antiguvernamentali au transmis că negociază cu un mare contingent de trupe ucrainene, pe care le-au încercuit în regiunea Luhansk, despre o posibilă predare.

Un oficial al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia preciza, luna trecută, că mai mult de 40 de soldați ucraineni și-au părăsit posturile militare și au venit în Rusia.