ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!




Sute de persoane au ieşit în stradă în localitatea prahoveană Câmpina, ei dorind să atragă atenţia asupra pericolului de pe Drumul Naţional 1, ca urmare a accidentului de sâmbătă.

Aproximativ 400 de persoane au participat la acţiunea de protest, ei solicitând amplasarea de separatoare de sens pe sectorul de drum în care s-a petrecut accidentul. De asemenea, aceştia doresc o prezenţă sporită a echipajelor Poliţiei Rutiere pe DN1, precum şi testarea psihologică a şoferilor.

CNADNR a reacţionat imediat, precizând că în ultimii doi ani a instalat zeci de kilometri de separatoare de sens.

"În perioada 2013 – 2014, pe acest sector de drum naţional au fost amplasați 6,5 km de separator de beton tip New Jersey, în valoare de 844.518 euro fără TVA. Menţionăm că, în prezent, CNADNR S.A. a depus la ANRMAP documentația tehnică necesară pentru achiziția a 196 km de parapete de beton tip New Jersey, în valoare de aproximativ 20 milioane Euro. Separatorul va fi achiziționat în limita resurselor financiare asigurate după finalizarea procedurilor de licitație și va fi amplasat cu prioritate pe sectoarele aferente DN 1, sectoare de drum pe care se înregistrează o frecvență crescută a accidentelor de circulație", se arată într-un comunicat.