ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți jurnaliști americani au descoperit faptul că produsele companiei Big Pharma nu au rezultatele promise și chiar ”trâmbițate” atât de intens prin intermediul mass-media. Ei au făcut o cercetare amanunțită pentru a dovedi ineficacitatea produsului Tamiflu.

Produsul Tamiflu se comercializează sub formă de vaccin dar și sub formă de pastile și este, de regulă, recomandat de către medici și farmaciști pentru prevenirea și tratarea gripei. Tamiflu este utilizat atât pentru tratarea gripei de sezon, cât și împotriva unor virusuri care produc gripa aviară sau gripa porcină.

De asemenea, aceștia au recomandat spitalelor (mai ales în 2009 când s-a lansat groza gripei porcine și aviare) să își facă provizii cu acest medicament. Ceea ce au descoperit jurnaliștii americani este că acest medicament nu este deloc ceea ce spun doctorii sau farmaciștii. Marile companii însă nu vor ca noi să știm tot adevărul referitor la aceste produse, și au refuzat, timp de ani întregi să ofere informații cu privire la conținutul produselor lor, din motive legate de conflicte de interese la nivel înalt și de profit.

În primul rând, Tamiflu oferă efecte secundare destul de neplăcute cum ar fi diaree și provoacă greață, ceea ce sună mai rău chiar decât manifestările gripei în sine. De-asemenea, o altă observație a jurnaliștilor a fost aceea că medicamentul produce și niște reacții destul de serioase la nivel neurologic, cum ar fi halucinații și chiar tentative de sinucidere. Sky News și BBC transmite un mesaj public referitor la acest aspect : ”Efectele secundare ale medicamentului Tamiflu sunt mai rele decât boala în sine. Nu le dați copiilor!

nu-dati-tamiflu-copiilor

Doctorul Saputo pune problema dacă mai poate societatea avea încredere în industria farmaceutică, în aceste condiții. El spune că nu este ”decât o industrie care caută să obțină profit”, în condițiile în care ar fi trebuit să fie o industrie complementară cu medicina, ambele având ca scop principal ajutorarea oamenilor cu diferite afecțiuni sau boli și îmbunătățirea sănătății acestora. Doctorul mai susține și faptul că uneori se exagerează și chiar se inventează anumite boli, cum a fost ”boala porcină”, pentru a încuraja oamenii ”să mai scoată niște bani din buzunar”. Boala porcină a fost mai mult o ”scorneală” pentru ca lumea să cumpere Tamiflu în masă.

După o perioadă mai lungă de amânare, Roche, producătorul Tamiflu, a făcut publice câteva informații referitoare la acest medicament. Deși Roche declară că produsul nu este sigur în cazul femeilor însărcinate, totuși unii doctori îl recomandă. Roche a refuzat totuși să ofere informații exacte legate strict de eficacitatea medicală a acestui produs.

Compania Roche mai este investigată de Agenția Europeană de Medicină pe motiv că nu au oferit informații adevărate referitoare la medicamentele lor și, în special, că nu au zis nimic despre efectele secundare, care au constat chiar în decesele a 80 000 de oameni din Statele Unite ale Americii.