ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De vineri până duminică, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român va fi organizat târgul de produse tradiţionale care prezintă obiecte lucrate cu multă migală de meșteri populari, care pot fi dăruite persoanelor dragi cu ocazia sărbătorii iubirii la români, Dragobetele.

Conform Muzeului Naţional al Ţăranului Român, oaspeţii vor putea alege dintre obiecte din lemn sau ceramică, din piele sau os, ii sau icoane, bijuterii și mărțișoare iar colecționarii vor putea procura de la târg antichități țărănești și mobilier vechi, costume populare autentice și nenumărate alte obiecte încărcate de istorie, iar pentru că în această sâmbătă sunt Moșii de Iarnă, gospodari din diferite zone ale țării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi și mezeluri făcute după rețete tradiționale. Oferta va cuprinde dulcețuri, șerbet, zacuscă și murături, cozonaci moldovenești, poale-n brâu și plăcinte de Turnu, miere și ulei presat la rece, pâine cu ceapă și cu semințe, vin din Vrancea și palincă de Bihor.

Cei prezenţi se vor putea bucura de preparatele gătite proaspăt: sărmăluțe cu mămăliguță, cârnăciori și pastramă, însoțite, după preferinţă, de un pahar de vin sau ceai, iar copiii sunt chemați să fie artizani de mărțișoare la atelierul condus de Cristina Vasilescu sâmbătă, între orele 13,00 și 17,00 și duminică între 10,00 și 15,00, înscrierile urmând a se face la telefon 0733051279 sau pe e-mail: artis.sapientia@yahoo.com. Taxa de participare este de 15 lei pentru pachetul minim.