ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teatrul Naţional Bucureşti e modernizat şi întreaga lucrare de refacere a arhitecturii originale şi de consolidare a ajuns la final.

Investiţia în acest obiectiv a plecat de la necesitatea consolidării antiseismice, a reamintit directorul de la Teatrul Naţional Bucureşti, Ion Caramitru.

Dacă înainte de reabilitare Teatrul Naţional Bucureşti ar fi riscat să se prăbuşească la un cutremur de 6,5 grade, în prezent reconstrucţia are rezistenţă la un cutremur de 8 grade.

Arhitectul Romeo Belea este cel care a conceput Teatrul Naţional Bucureşti, cum este el din nou acum, în urmă cu 40 de ani şi cel care l-a remodelat şi acum.

Teatrul Naţional Bucureşti are patru săli noi şiîn total şapte săli, dintre care una pe acoperiş şi una la dispoziţia "experimentului tânăr din teatrul românesc".

Costul proiectului a fost de 60 de milioane de euro, plus TVA, a precizat Victor Ponta. El a anunţat că la anul 100 de noi posturi vor fi bugetate la Teatrul Naţional din Bucureşti.