ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai mari probleme ale producătorilor de telefoane mobile este dezvoltarea unei baterii cu durată de viață cât mai mare. Totuși, smartphonurile performante au numeroase funcții ce consumă multă energie reducând perioada de utilizare. În acest context, au apărut acumulatorii externi ce oferă posibilitatea de a încărca telefonul și în absența unei prize.

Pe piață au apărut numeroase modele, de capacități diferite, cu prețuri pornind de la 90 lei și ajungând până la 149 lei care oferă posibilitatea de a încărca telefonul de două, sau chiar trei ori. Există și modele dezvoltate de producătorii de telefoane, cu capacități și performante mai bune, cum ar fi modelele de la Samsung care ajung și până la 9000mAh, relatează Gadget Report.

Au apărut și modele ce se încarcă cu ajutorul energiei solare, astfel utilizatorul putând încărca telefonul mobil de oriunde, cu ajutorul unui acumulator extern care preia energia solară și o transferă către telefon prin cablul de încărcare.

În funcție de capacitatea bateriei pe care o are telefonul mobil și de capacitatea acumulatorului extern se poate calcula cu aproximație câte încărcări asigură acumulatorul. De exemplu, pentru un telefon cu o baterie de 2000mAh, un acumulator extern de 5600mAh va putea încărca telefonul de aproape 3 ori. Ulterior, acumulatorul va trebui încărcat din nou, fie la priză fie prin expunere la soare, în funcție de modelul ales.

Capacitatea unui acumulator este inscripționată pe ambalaj. Aceste baterii externe sunt dotate cu indicator pentru nivelul de energie depozitată și includ diverse mufe, care se potrivesc cu majoritatea telefoanelor și a smartphone-urilor. Totuși,înainte de a alege un model de acumulator, trebuie verificat dacă telefonul este compatibil cu acesta și recomandat de producători.