ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Toţi cabliştii din România trebuie să retransmită, începând din această toamnă, televiziunea publică de la Chişinău, denumită Moldova 1, care a fost inclusă în rândul programelor "must carry", în baza unui acord între Guvernul român şi cel al Republicii Moldova.

Astfel, CNA a decis că, miercuri, pe site-ul Consiliului (cna.ro) va fi publicată lista "must-carry" actualizată, care va cuprinde şi Moldova 1 între televiziunile obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România.

Potrivit Deciziei CNA numărul 72 din 2 februarie 2012, în termen de 30 de zile de la publicarea listei "must carry", cabliştii au obligaţia să introducă în oferta lor serviciile de programe care îndeplinesc condiţiile regimului "must carry".

În prezent, în România, singura televiziune internaţională care este retransmisă în mod obligatoriu de cablişti este TV5. În această situaţie, "acordul internaţional" este reprezentat de Declaraţia celui de-al XI-lea Sommet al Francofoniei (Bucureşti, 29 septembrie 2006). În decembrie 2007, a fost adusă o modificare la Legea audiovizualului, prin care cabliştii români au fost obligaţi să retransmită TV5.

În baza Acordului semnat între guvernele român şi moldovean şi operatorii de cablu din Republica Moldova trebuie să retransmită obligatoriu TVR.