ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noi atacuri ale armatei israeliene asupra unor ținte din Fâșia Gaza au avut loc noaptea trecută după un tir cu rachetă venit dinspre teritoriile Hamas.

Aviaţia israeliană a desfăşurat atacuri împotriva unor ţinte din Fâşia Gaza, potrivit B1TV, citând mai mulți martori. Atacul vine la câteva ore după lansarea unui tir cu rachetă dinspre Fâşia Gaza.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că raidul israelian nu s-a soldat cu răniţi. Este vorba despre primele atacuri ale forţelor israeliene de la intrarea în vigoare a unui armistiţiu la 26 august, la capătul a 50 de zile de război între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas din Fâşia Gaza.

Armata israeliană a afirmat că a vizat ''infrastructuri ale Hamas'', mișcarea palestiniană radicală care deține controlul în Fâșia Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, lt.-col. Peter Lerner, a indicat într-un comunicat că ''organizația teroristă Hamas este responsabilă de atacul împotriva Israelului și că ea va trebui să dea socoteală pentru aceasta''.

La rândul său, Ismail Haniyeh, lider al Hamas și fost premier din partea mișcării islamiste în Gaza, a denunțat raidul israelian, calificându-l drept ''o încălcare periculoasă a acordului de încetare a focului'' încheiat pe 26 august între israelieni și palestinieni la Cairo.