ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul Radu Preda este noul preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICMER), informează Gazeta de Cluj. Decizia a fost luată de premierul Victor Ponta.

Fostul preşedinte al Instituţiei, Andrei Muraru, a demisionat din funcţie la începutul lunii, menţionând că a luat această decizie prin prisma retragerii PNL de la Guvernare, partid care l-a susţinut.

Radu Preda este conferenţiar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca, este director fondator al Institutului Român de Studii Interortodoxe, Interconfesionale și Interreligioase (INTER). Este membru al Comitetului redacțional al revistei „Renașterea“, publicație oficială a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului și Clujului. De asemenea, este membru în staff-ul Forumului European al Facultăților de Teologie Ortodoxă (Bruxelles).