ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Terenul de 20.000 de metri pătraţi concesionat de Chevron la Pungești este în continuare împrejmuit cu gard şi păzit de o firmă specializată, reprezentanții companiei anunţând, la sfârșitul săptămânii trecute, că gigantul american se retrage din România şi renunţă la proiectele de exploatare a gazelor de şist, conform romanialibera.ro.

LIVRARE GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Chevron anunţă că șantierul va fi închis imediat ce vremea o va permite.
”Imediat ce condiţiile meteo vor permite, se va finaliza nivelarea terenului cu pământul excavat de pe porţiunea unde a existat platforma betonată. Ulterior, se va trece la scoaterea gardului, ridicarea podului care asigura accesul spre platformă şi predarea terenului către proprietar, la stadiul la care era înainte de amenajarea şantierului”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Chevron România, Răzvan Mitroi.

În ceea ce priveşte locul unde s-a executat forajul pentru prelevarea de probe de rocă în vederea analizării potenţialului de hidrocarburi, acesta a fost cimentat şi acoperit cu pământ.