ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preţurile terenurilor agricole din vesul ţării au ajuns la aproape 10.000 euro hectarul. Ziarul financiar anunţă că firma Grossmann Land, controlată de investitorul german Peter Grossmann, a semnat un acord la sfârşitul lunii aprilie pentru a cumpăra un lot de 110 hectare în Arad de teren arabil de la un grup de investitori italieni. Terenurile sunt în localitatea Şimand, din imediata apropiere a graniţei cu Ungaria, valoarea medie plătită pentru fiecare hectar fiind de 9.400 euro.

Preţul lotului de 110 hectare de teren arabil din Şimand este cu 44% mai mare decât cotaţia medie a altor 3,36 hectare în loturi mici pe care firma Grossmann Land le-a achiziţionat în martie. Cotaţia medie plătită de investitori în martie în Arad pentru loturi de câteva hectare de teren arabil a fost de 4.600 euro/hectar, cu 15% peste media pieţei la nivel naţional.

Investitorii străini au preferă să investească în zona Banatului pe fondul apropierii geografice faţă de reţeaua de infrastructură din Europa Centrală şi de Vest.