ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul celor aproape 600 de monede, care au dispărut de la Muzeul Regiunii Porţilor de Fier, din Drobeta-Turnu Severin, dispariție anunţată în iunie de conducerea muzeului, sunt urmărite penal trei persoane din Drobeta-Turnu Severin, cercetările fiind extinse, scrie Digi24.


În urma anchetei interne făcute la nivelul muzeului, s-a stabilit că fapta a fost comisă în perioada 2011-2013, instituţia aflându-se de aproape patru ani în reabilitare, astfel că nu este exclus ca acest furt să fi fost făcut în perioada când piesele instituţiei au fost mutate şi adăpostite în diverse depozite din oraş.


Conducerea muzeului a sesizat în iulie că au dispărut aproape 600 de monede, din aur şi argint, o brăţară dacică din argint cu cap de lup şi o fibulă datând din anul 80 î.Hr. Valoarea de inventar a pieselor se ridică la peste 45.000 de lei.