ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE: Conferinţa “Gazele de Şist- ŞANSĂ sau DEZASTRU?”, care ar fi trebuit să se ţină miercuri, 11 iunie 2014, la ora 18:30, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, a fost mutată la Sala Capitol din incinta Filarmonicii Banatului, la presiunea unor persoane din anturajul companiei americane Chevron, a declarat pentru ActiveNews, sub anonimat, o persoană apropiată organizatorilor.

5 iunie: Asociaţia Prologos Timişoara şi Asociaţia ProPhilharmonia organizează,  Miercuri, 11 iunie 2014, la ora 18:30 în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara  o conferinţă şi dezbatere cu titlul “Gazele de Şist- ŞANSĂ sau DEZASTRU?”, se arată într-un comunicat.

În cadrul conferinţei vor expune prezentări, încercând să dea răspunsuri la această dilemă invitaţii: prof. univ. dr. Vlad Codrea, geolog, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Petre Urdea, geolog, Universitatea de Vest din Timişoara, conf. univ. dr. Nicolae Diminescu, biolog, Universitatea de Vest din Timişoara şi ing. dr. Dimitrie Muscă, manager general al C.A. Curtici. Moderator va fi dl Ioan Savu.

Se încearcă clarificarea unor probleme, în contextul în care nu au existat dezbateri publice care să răspundă întrebărilor societăţii civile legate de această tehnologie controversată sau a riscurilor de mediu. Problematica este cu atât mai arzătoare şi locală, cu cât s-au dat concesiuni şi acorduri pentru exploatare în mai multe localităţi din judetul Timiş.

Intrarea publicului este liberă.