ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorul Laszlo Tokes spune că mişcarea populară a fost furată de comuniştii de la Bucureşti. Într-un interviu acordat ziarului italian „Corierre della Sera”, pastorul, care acum este europarlamentar, afirmă că revoluţia a fost transformată în lovitură de stat.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
„În Bucureşti, comuniştii s-au folosit de revoluţie şi au transformat-o într-o lovitură de stat”, a declarat Laszlo Tokes, citat de digi24.ro.

„Revoluţia de la Timişoara din 1989 a fost clar spontană, un eveniment şi o poveste adevărate. Ce s-a întâmplat în primă fază a fost o adevărată revoluţie, o adevărată revoltă”, a declarat Tokes.

Jurnaliştii italieni menționează că nu l-au găsit pe pastorul Tokes la Timişoara, nici la Bucureşti, ci la Budapesta, capitala Ungariei. El a decis să îşi desfăşoare de acolo activitatea de europarlamentar, pentru că la ultimele alegeri europarlamentare, din luna mai, a fost ales pe listele partidului FIDESZ al premierului Viktor Orban.