ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 19:00 Comisia Juridică de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat l-a avizat, luni, pe Toni Greblă, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, informează Agerpres.

Greblă a fost votat în unanimitate de membrii Comisiei.

Senatorul PSD Toni Greblă este propunerea PSD pentru Curtea Constituţională, din partea Senatului, acesta urmând a intra în cursul după-amiezii în audierea Comisiei Juridice, iar votul în plen, fiind programat pentru luni seară, informează Mediafax.

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senat l-a avizat, luni, pe Toni Greblă, în funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Toni Greblă este de profesie avocat şi a fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat, în legislatura precedentă, iar din 2009, este membru în această comisie.

Toni Greblă, senator USL, s-a născut la 30 decembrie 1953, în comuna Sadova din judeţul Dolj.   În 1978 a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti.  În perioada 1980-1989 a fost avocat în cadrul Baroului Gorj.

A ocupat funcţia de prefect al judeţului Gorj în perioadele 1990-1993 şi 2000-2003.  Este membru PSD din 1997 şi al FSN din 1990.  A fost senator de Gorj, în Colegiul uninominal nr. 2, în legislatura 2008-2012 și este mason declarat.