ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform paginilor Wikipedia, există un top al celor 10 cele mai importante persoane din istorie. Iisus se află pe primul loc, urmat de Napoleon și Shakespeare. Iisus Hristos a fost întemeietorul creștinismului,  Napoleon o personalitate de vaza a Franței,  iar Shakespeare, mândria Angliei, autorul celebrei piese de teatru ”Romeo și Julieta” și a multor alte opere studiate de sute de generații de elevi și studenți și îndrăgite de milioane de oameni din toată lumea.

Un alt profet ocupă însă locul al patrulea în acest top, și anume Mohamed. Ne-am putea întreba daca primele locuri sunt deja ocupate, ce locuri vor ocupa marii filosofi ai Antichității. Următoarele locuri, 5 și 6 sunt ocupate de 2 mari președinți ai Americii: Abraham Lincoln și George Washington. O altă personalitate care a schimbat cu siguranță mersul istoriei lumii a fost dictatorul Adolf Hitler, care se află pe locul al 7-lea în acest top. Locurile 8 și 9 sunt ocupate de 2 antici, și anume celebrul filosof Aristotel și profesor al lui Alexandru cel Mare, urmat chiar de ucenicul acestuia tocmai menționat. În fine, pe ultimul loc se afla un om considerat important pentru istoria Americii, și anume Thomas Jefferson, care, alături de George Washington, este considerat unul din părinții întemeietori ai Statelor Unite.

Absența numelor feminine in acest top este vizibilă. Autorii topului explică acest fapt prin lipsa de egalitate dintre femei și bărbați, atât de prezentă în mai toate perioadele istorice. Persoanele au fost alese în funcție de ”valurile” pe care le-au făcut de-a lungul timpul aceste nume printre oameni, adică numărul de adepți pe care l-a avut fiecare din acești oameni, în perioada în care au trait dar și după ce aceștia au plecat în veșnicie.

”Ar trebui să îl numim pe Iisus cea mai importanta persoană care a trăit vreodată pe pământ” a spus profesorul Skienna în revista Pacific Standard. ”Cu mai mult de 2 miliarde de adepți la mai mult de 2000 de ani după moartea lui, Iisus este o persoană foarte cunoscută și care a făcut realmente furori” mai spune el.
Acest top este unul temporar, la care lucrează profesori și oameni de știință, și care este votat de către oameni. Printre persoanele noi vizate să intre în top se află și George Bush.