ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un elev  de 12 de ani, înarmat cu un pistol semi-automat, a împușcat mortal  un profesor de matematică și a rănit grav doi colegi, după care s-a  sinucis.

Tragedia  s-a petrecut în orașul Sparks din statul american Nevada,  într-o școală gimnazială.  

Martorii vorbesc de scene de haos: focurile de arma au fost trase în afara sălilor de clasă, în timp ce elevii soseau la școală.

"Un copil a devenit furios, a scos un pistol și mi-a împușcat prietenul, unul dintre cei mai buni prieteni ai mei", a declarat un elev din clasa a VII-a, Andrew Thompson, pentru o televiziune locală.

"A mers  apoi până la un profesor care a încercat să-l oprească și a apăsat pe trăgaci", a mai povestit elevul, aflat în stare de șoc.

Incidentul este ultimul dintr-un șir de astfel de violențe din Statele Unite, în ultimii ani. Cel mai grav a fost cel din decembrie anul trecut, de la o școală elementară din Connecticut, când  20 elevi și 6  adulți au fost uciși.