ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandalul mitei ia amploare. Surse judiciare precizează că fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, l-a denunţat inclusiv pe fostul preşedinte Traian Băsescu la DNA.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Sursa citată scrie că Gabriel Sandu ar fi declarat procurorilor DNA că a dat sume de bani pentru campania prezidenţială din 2009 a lui Traian Băsescu, bani daţi prin intermediul Elenei Udrea, scrie Libertatea. Fostul ministru al Comunicaţiilor ar mai fi spus că a contribuit şi la campaniile electorale ale Robertei Anatase, fostă preşedintă a Camerei Deputaţilor şi a Elenei Udrea, parlamentar şi fost ministru al Turismului şi Dezvoltării.

Fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu este urmărit penal în dosarul Microsoft. După ce a fost arestat, Sandu a fost eliberat şi plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi colaborat cu anchetatorii. Acesta este acuzat că ar fi luat mită 3 milioane de euro prin intermediul unei firme off-shore.

Gabriel Sandu ar mai fi declarat că i-ar fi dat 300.000 euro mită lui Emil Boc, pe toată durata mandatului său la Ministerul Comunicațiilor: "Pe întreaga durată a mandatului meu am finanțat PDL cu sume lunare de 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct șefului meu, Emil Boc, primul ministru al României".